ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

1

Χριστούγεννα! Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Η πιο πολύχρωμη. Όλα γύρω μας στολισμένα, γιορτινά. Μια διάθεση ‘ζεστασιάς’. Και εκεί θα μείνω. Στην διάθεση ΄ζεστασιάς’.

Το νόημα των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο το χαριτωμένο δέντρο που στολίζει το σπίτι μας ή τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν παντού. Είναι, ουσιαστικά, μια καλή αφορμή να γίνουμε και πάλι όλοι ‘άνθρωποι’, να προσφέρουμε σε όσους το έχουν ανάγκη, να βοηθήσουμε, είτε υλικά, είτε ψυχικά. Φυσικά, δεν πρέπει να είναι Χριστούγεννα για να νιώσουμε όλα αυτα. Είναι, όμως, μια καλή αφορμή.

Η καθημερινότητα μάς σκληραίνει. Το παρατηρώ και στον εαυτό μου. Το άγχος καθημερινά, το τρέξιμο, τα νεύρα, η διαρκής μάχη να αποδείξεις τι αξίζεις σε μια δουλειά, ακόμη και σε μια χώρα, σε καταπονούν. Σου βγάζουν, ίσως, μια αρνητική πλευρά σου. Και ξεχνάς να είσαι ‘άνθρωπος’.

Γιατί μόνο έτσι, αυτός ο κόσμος έχει έστω μια ελπίδα να γίνει καλύτερος.

Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι μια καλή αφορμή να βρούμε μέσα μας, τα καλά μας στοιχεία, και αυτά να προσφέρουμε απλόχερα γύρω μας.

Και κάτι ακόμη βασικό. Ξέρεις τι συνειδητοποιώ μεγαλώνοντας; Ότι αυτό που έχω πραγματικά ανάγκη είναι να περνώ αυτές τις ημέρες με τους ανθρώπους που αγαπώ, χωρίς να με νοιάζει το που. Να είμαι εκεί που νιώθω όμορφα. Αυτή είναι και η ευχή μου για τις γιορτές.

Να καταφέρεις να είσαι εκεί που θέλεις. Εκεί που νιώθεις ζεστασιά και αγάπη. Να καταφέρεις να έχεις μια αληθινή αγκαλιά, παρά πέντε σακούλες με δώρα. Να ξυπνάς και να κοιμάσαι με αυτή την αληθινή αγκαλιά.

Καλές γιορτές :)

2 Comments

 • Ελένη says:

  Μακάρι να μας αγγίξει λίγο όλους μας η χαρά, η ελπίδα, η ευγνωμοσύνη, η αγάπη, η υπομονή, η ανθρωπιά αυτές τις γιορτές και να ξυπνήσουμε το 2016 σε έναν κόσμο που θα είναι λίιιιιιιιιγο καλύτερος!

  Καλές γιορτές, με αγάπη και υγεία
  Ελένη
  https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

  • maria says:

   Καλή Χρονιά Ελένη μου! Λίγο καλύτεροι να γίνουμε εμείς, ο κάθε ένας από εμάς, θα κάνουμε και τον κόσμο λίγο καλύτερο. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>