ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Όπου επιβλητικοί, βάλε και πανέμορφοι, ξεχωριστοί και πολλές άλλες λέξεις που θα μπορούσαν να αποδώσουν το μεγαλείο αυτό της φύσης.

Η –σχεδόν- μονοήμερη επίσκεψή μου στους Καταρράκτες Νιαγάρα από το Τορόντο (130 χλμ μακριά περίπου) ήταν μια από αυτές τις στιγμές που σκέφτεσαι πόσο μικρός είσαι μπροστά στα φυσικά φαινόμενα.

Ήταν μια από αυτές τις στιγμές που το μεγαλείο του θεάματος που αντικρίζεις σε μαγεύει και απλά στέκεσαι εκεί και το κοιτάς.

Έχει και καλύτερο, φυσικά. Η ώρα που το πλησιάζεις και αναρωτιέσαι «είμαι όντως εδώ;».

Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή. Δεν θα σε κουράσω και δεν θα μιλήσω πολύ στο συγκεκριμένο post (ναι, και όμως!). Λίγες πληροφορίες, εντυπώσεις και μετά πολλές φωτογραφίες! Αυτό, άλλωστε, αξίζει με το μέρος αυτό. Να το χαζεύεις…

IMG_3589

Λίγες γενικές πληροφορίες

Οι Καταρράκτες Νιαγάρα βρίσκονται ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά. Συγκεκριμένα, αποτελούν τα διεθνή σύνορα μεταξύ Νέας Υόρκης και Οντάριο. Οι εν λόγω καταρράκτες ανήκουν στον Καναδά, ενώ πιο δίπλα βρίσκονται και αυτοί της Αμερικής. Σχηματίζονται από τον ποταμό Νιαγάρα, της βόρειας Αμερικής, που συνδέει τις λίμνες Ήρι και Οντάριο. Οι καναδέζικοι αυτοί καταρράκτες έχουν σχήμα πετάλου και γι αυτό θα ακούσεις να τους αποκαλούν κι έτσι, δηλαδή, «πέταλο».

Οι Καταρράκτες δημιουργήθηκαν όταν πριν από χιλιάδες χρόνια υποχώρησαν οι παγετώνες της τελευταίας εποχής των πάγων. Το νερό από τις λίμνες Ήρι, Οντάριο, Σουπήριορ, Χιούρον και Μίσιγκαν σχημάτισε κάτι σαν «πέρασμα» προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι το μεγάλο πλάτος τους.

IMG_3652
Καταρράκτες της Αμερικής

Όταν φτάσεις εκεί, καλό είναι να ξεκινήσεις να περπατάς από την αρχή τους και κατά μήκος. Κόσμος θα συνωστίζεται για να βγάλει μια (και παραπάνω) φωτογραφίες. Προσπάθησε να την απολαύσεις αυτή την βόλτα, θα είναι από τις πιο ξεχωριστές της ζωής σου!

Μέχρι να τους προσεγγίσεις με το καραβάκι. Μετά αυτό θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου. Αφού φορέσεις την πλαστική «στολή» που θα σου δώσουν, βάλε στην τσάντα σου κινητά ή άλλα αντικείμενα που ενδέχεται να χαλάσουν, γιατί σε προετοιμάζω! Θα «λουστείς» κυριολεκτικά! Όσο πλησιάζεις, θα νιώθεις τα νερά να έρχονται πάνω σου σα καταιγίδα. Αξίζει!! Δεν μπορώ να σου περιγράψω το συναίσθημα του να πλησιάζεις τόσο κοντά, να θέλεις να σηκώσεις το κεφάλι σου ψηλά για να θαυμάσεις το θέαμα, αλλά να σε δυσκολεύει η απίστευτη ορμή του νερού. ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

IMG_4026

Αφού ολοκληρώσεις την βόλτα σου με το πλοιάριο και χορτάσεις τους Καταρράκτες, μπορείς να περπατήσεις λίγο και στην πόλη, απέναντι. Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο βέβαια, εκτός αν είσαι παιδί. Τότε είναι παράδεισος! Είναι ένας δρόμος γεμάτος παιχνιδάδικα, είδη με σουβενίρ, λούνα παρκ και καφέ.

Αυτά από εμένα! Να θυμάσαι να φορέσεις ζεστά ρούχα (κάνει κρύο και ειδικά πάνω στο καραβάκι) και παπούτσια που να αντέχουν το νερό. Η απόσταση από το Τορόντο είναι περίπου μιάμιση ώρα, από τη Νέα Υόρκη (οδικώς) γύρω στις εννιά, δέκα, αν δεν κάνω λάθος.

Και τώρα ακολουθούν και άλλες, πολλές, φωτογραφίες. Enjoy!

IMG_4023

IMG_3599

IMG_3609

IMG_3606

IMG_3615

IMG_3662

IMG_3676

IMG_3669

IMG_3656

IMG_3677

IMG_3659

IMG_3684

IMG_3593

IMG_3692

Μη μου πεις ότι δε σε μάγεψε το θέαμα! 🙂

Πες Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το