ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ

Σήμερα θα σου μιλήσω για ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα. Σήμερα θα σου μιλήσω για μια προσπάθεια, για μια σκέψη που παίρνει σάρκα και οστά.

Ενάμιση περίπου χρόνο πριν, έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό για σεμινάρια ραδιοφώνου στη Βούλα. Μου τράβηξε την προσοχή λόγω του ιδιαίτερου σχήματος και του ιδιαίτερου σχεδίου. Ήταν σαν καρτ-ποστάλ. Το έψαξα, που λες, λίγο περισσότερο, πήγα στον χώρο του “Νότιος” στην Βούλα, μίλησα με την Δήμητρα, που έμελλε να είναι η μελλοντική μου “δασκάλα” και κάπως έτσι ξεκίνησα τα σεμινάρια μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Τα μέλη της ομάδας εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά με έναν κοινό στόχο. Την αγάπη για το ραδιόφωνο. Ακολούθησαν εβδομαδιαία σεμινάρια και μη φανταστείς ότι ήταν κλασικά μαθήματα. Το “μενού” περιείχε ασκήσεις ορθοφωνίας, υποκριτικής, μη σου πω και ψυχολογίας. Έπρεπε να μάθουμε να χρωματίζουμε τη φωνή μας, να δίνουμε έμφαση εκεί που πρέπει, έπρεπε να μάθουμε να εναλλάσσουμε τον τόνο μας, γιατί στο ραδιόφωνο, η φωνή σου είναι το μέσο επικοινωνίας με τον ακροατή. Δεν σε βλέπει. Σε ακούει. Και πρέπει να τον κάνεις να αισθάνεται μέσω του λόγου σου. Ομολογώ, ότι αν και έχω στα χέρια μου πτυχίο δημοσιογραφίας από την Πάντειο, η Δήμητρα και η ομάδα αυτή με βοήθησαν να “ξεκλειδώσω” και να αφεθώ ελεύθερη. Έπρεπε να με ακούσεις στην αρχή, στις πρώτες εκπομπές-εργασίες που ετοίμαζα. Σα να έλεγα δελτίο ειδήσεων και ακόμη παραπάνω!

1480600_10152027715198431_1947596006_n

Σήμερα λοιπόν, στις 20:00, θα κάνουμε την πρώτη μας εκπομπή και θα είμαστε όλες μαζί. Α, δεν ξέρω αν στο είπα, είμαστε μόνο γυναίκες. Και ήταν τυχαίο. Πέρασαν και άνδρες, αλλά αποχώρησαν (δεν μας άντεξαν, ίσως;!)

Από την Τρίτη, όμως, η κάθε μια από εμάς, θα έχει τη δική της εκπομπή με ποικίλες θεματολογίες. Η Μαλίνα θα σε συντροφεύει με τεχνολογικές καινοτομίες, η Μαρία Μ. θα σε ενημερώνει για πολιτιστικά δρώμενα, η Γιώτα και η Τόνια θα λένε τα “παράλογα” που συμβαίνουν γύρω μας. Άλλωστε, δεν είναι υπερβολικά παράλογος αυτός ο κόσμος;! Η Δήμητρα, η Χρύσα και η Κατερίνα θα σε παρασύρουν σε μουσικές διαδρομές, ελληνικές και ξένες, και εγώ, μα τι άλλο, θα σου μιλώ για προορισμούς και ο,τιδήποτε έχει σχέση με ταξίδια.

Σε προειδοποιώ όμως! Δεν είμαστε επαγγελματίες. Και τα λαθάκια μας ενδέχεται να κάνουμε, και τα σαρδάμ είναι μέσα στο πρόγραμμα! Αλλά είμαστε αληθινές, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε! Ξεκινάμε, λοιπόν, το ταξίδι μας και όπου μας βγάλει…!

Θα μας ακούς εδώ: notiosradio.gr