Το Μιλανο, η ομορφη Λιμνη Κομο και το γραφικο Μπελατζιο!

Το Μιλανο, η ομορφη Λιμνη Κομο και το γραφικο Μπελατζιο!

Μια ημέρα στο Μιλάνο, τη Λίμνη Κόμο και το νησάκι Μπελάτζιο! Ακολουθεί μικρό κείμενο, σκέφτηκα να μην πολυλογήσω αυτή τη φορά και να σε ταξιδέψω με φωτογραφίες!

Το Μιλάνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας! Όπως και τις Βρυξέλλες, έτσι και το Μιλάνο, δεν κατάφερα να το αγαπήσω. Μου φάνηκε μια αρκετά βιομηχανική πόλη, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο να με εντυπωσιάσει. Στα βασικά αξιοθέατα της πόλης, ο γοτθικός καθεδρικός Duomo, το επιβλητικό μνημείο της Αναγέννησης με την πλατεία, η Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala) και για τους λάτρεις της τέχνης, η Pinacoteca de Brera. Η Πινακοθήκη αυτή διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες συλλογές της ιταλικής τέχνης από τα χρόνια της Αναγέννησης, αλλά και του Μεσαίωνα. Η πόλη έχει και όμορφα σημεία για περπάτημα, σε γραφικά σοκάκια, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο να με εντυπωσίασε. Το εισπράττεις, υποθέτω, αυτό από τον τρόπο που γράφω πάλι (κάπως έτσι ήμουν και στο post για Βρυξέλλες)! Κοφτή και λακωνική. Ομολογώ, πάντως, ότι δεν το έζησα πολύ το Μιλάνο, λειτούργησε περισσότερο σαν ορμητήριο για επίσκεψη σε άλλες πόλεις, συνεπώς κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Ναι, αν το δω με κάποιον που ξέρει τις κρυφές γωνιές του και με μυήσει σε αυτές, ίσως αλλάξω γνώμη!

Duomo
Duomo
Milan
Milan

Η πόλη αυτή είναι ένα πολύ καλό σημείο για εξορμήσεις, λοιπόν! Σε μια μόλις ώρα με τρένο, θα βρεθείς στην Λίμνη Κόμο. Η Lago di Como είναι μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ευρώπης και φιλοξενεί στις όχθες της μικρά και γραφικά ψαροχώρια! Θα τα δεις να ξεπηδούν μέσα από την πυκνή βλάστηση της λίμνης, ενώ το όλο σκηνικό ολοκληρώνεται με τις χιονισμένες βουνοκορφές που θα διακρίνεις! Ο τόπος αυτός έχει αποτελέσει έμπνευση για μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, κυρίως καλλιτεχνικές, και αν τον δεις, θα καταλάβεις γιατί! Είναι απλά, πανέμορφος!

Από εκεί, θα πάρεις το καραβάκι και θα περάσεις στο Bellagio. Βρίσκεται γύρω από τη λίμνη και είναι ένα απίστευτα γραφικό νησάκι! Με τα πλακόστρωτα στενάκια του, τις μεγαλοπρεπείς βίλες, τον παραλιακό δρόμο… Θα σου θυμίσει σίγουρα ελληνικό νησί με τα καλντερίμια του. Αν, δε, το πετύχεις να φοράει τα «ανοιξιάτικά» του, όπως εγώ, θα το λατρέψεις ακόμη περισσότερο! Σε συμβουλεύω, λοιπόν, να κανονίσεις να πας άνοιξη εκεί. Αξίζει! Είναι ένας μικρός θησαυρός της Ιταλίας! Βολτάροντας εκεί, θα ξετρυπώσεις πολλά μικρά μαγαζάκια με πολύ όμορφα πραγματάκια μέσα!

Αν έχεις χρόνο και διάθεση, μπορείς να περιπλανηθείς στις διάσημες βίλες που βρίσκονται στις όχθες του Bellagio. Πιο χαρακτηριστική, η Villa Melzi, φημίζεται για τους καταπράσινους κήπους της (οι λάτρεις της φύσης θα διακρίνετε και πολύ όμορφα λουλούδια, όπως οι αζαλέες) και για τα γεφυράκια της. Παραπονεμένοι δεν θα μείνουν και οι λάτρεις της τέχνης, αφού η Villa φιλοξενεί καλλιτεχνικούς «θησαυρούς»!

Κάπου εδώ λέω να σε αφήσω (στο είπα ότι θα είμαι λακωνική σε αυτό το post) και να σου δείξω όμορφες εικόνες! Υπόσχομαι να μη διακόψω άλλο με διήγηση. (Σε αυτό το post, το διευκρινίζω 🙂 )

Como
Como
Como
Como

Bellagi

Going from Lake Como to Bellagio
Going from Lake Como to Bellagio
Bellagio
Bellagio
Milan
Milan
Milan
Milan

Κράτα το