5η ATHENS FLYING WEEK!

Το αεροπλάνο το αγαπώ. Το ξέρεις αυτό. Είναι το αγαπημένο μου μέσο μεταφοράς. Με ενθουσιάζει, βέβαια, ό,τι έχει σχέση με αυτό. Ό,τι συνδέεται με πτήση και ουρανό.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό, δεν θα μπορούσα να μην σου αναφέρω την 5η Athens Flying Week, την εβδομάδα που οι αεροπορικές δραστηριότητες κορυφώνονται! Το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, και μάλιστα, πιο δυναμικό από ποτέ.

Από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην ΤΑΝΑΓΡΑ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την μαγεία των απογειώσεων και των προσγειώσεων αγαπημένων αεροσκαφών τζετ από απόσταση αναπνοής. Φαντάζεσαι σκηνικό… Εναέριες χορογραφίες και αεροπόροι ακροβάτες! Επίσης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στους πιλότους και να φωτογραφηθούν, εάν θελήσουν, μαζί τους.

Το πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων θα εμπλουτιστεί με ποικίλα άλλα happenings, θα παρέχονται πληροφορίες σχετικές με εκπαίδευση σε αεροπορικές σχολές (Αερολέσχες, την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) και άλλες).

Ακολουθεί μέρος του Δελτίου Τύπου

*Στην φετινή διοργάνωση, για πρώτη φορά – και μόνο για τους φίλους της Athens Flying Week, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανοίγει τις πύλες εισόδου της και θα επιτρέπει την διέλευση και περιήγηση στον άγνωστο μέχρι τώρα κόσμο της, δημιουργώντας παράλληλα μια έκθεση αεροπορικού υλικού αρμοδιότητάς της, ως συνέχεια της στατικής έκθεσης της AFW στο αεροδρόμιο.

*Το airshow που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει άνω των 200.000 πιστών θαυμαστών από όλο τον κόσμο, θα διοργανωθεί στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, κατά το Σαββατοκύριακο από 17 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016.

*Από τους φιλόξενους χώρους της Τανάγρας, θα επιδείξουν τις ικανότητές τους μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών.

*Μεταξύ αυτών, στην κορυφαία θέση, ευρίσκεται η Πολεμική μας Αεροπορία με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo team και άλλα μαχητικά, καθώς και εναέρια μέσα από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό. Θα είναι εκεί η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με το Aerobatic Team Patrulla Águila, η Βρετανική Royal Air Force με το Chinook και η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team. Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει πολλαπλά με το νέο τους F-16 Polish Demo Team, τους Iskry Team και τα Sukhoi-22UM3K. Από την ίδια χώρα έρχονται και οι Special Forces Parachute Club, ενώ από την Σερβία τα σμήνη Soko Galeb G2, Soko Kraguj και Utva 66. Από την Ιταλία οι ‘’WeFly!Team’’, οι ‘’Blu Circe team” και ο Luca Bertossio, από την Ρουμανία οι Aeroclubul Romanei, από την Σουηδία ο Johan Gustafsson, από την Ελβετία οι Schaerer & Partner, από τις ΗΠΑ η Mellisa Andrzejewski που μας είχε εντυπωσιάσει πέρυσι στο Τατόι, ο Έλληνας Δημήτρης Βερβερέλης με το ελικόπτερό του και πολλές ακόμα μεγάλες εκπλήξεις που έπονται.

Περισσότερες πληροφορίες στο:

Facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek

Στην ιστοσελίδα  http://www.athensflyingweek.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ.Στεφανία Καρκούλη στο 210 60 36 111 (εσωτ. 106) ή/και skarkouli@athensflyingweek.gr.

Εγώ θα είμαι εκεί. Εσύ;! 🙂